Florbal ve Vimperku

Tento týden jsem si pro vás připravil článek o florbalovém oddílu TJ Šumavan ve Vimperku, jehož jsem součástí. Tato skupina dobrovolných hráčů registrovaných pod celonárodní asociací florbalu vznikla roku 2015. První sezónu odehráli bez sebemenších problémů a ovládli svou ligu, ze které se dostali do soutěže pro Jihočeský kraj a Vysočinu, kterou hrají prvním rokem.

Tuto sezónu se již odehrálo 6 kol, ve kterých si tým vede nadprůměrně a předvádí velice kvalitní výsledky. Jakožto nováček ligy se 1. a 2. kole ukázal proti již známým soupeřům FBC Jokers a SK Costa Nostra z Českých Budějovic. Oba dva soupeře se jim podařilo porazit a získat plný počet bodů. V dalších dvou kolech se ukázali téměř na domácí půdě a to přesně v Kašperských Horách. Zde se jim podařilo získat znovu plný počet bodů a zde také udělali svůj první rozhovor na nové youtubové stránky svého týmu, kde zápas zhodnotil brankář týmu Vladimír Petr a útočník Václav Havelka.
V 5. a 6. kole jel tým až do daleké Třešti, kde poprvé v sezóně zaváhal a prohrál oba zápasy. Za zmínku určitě stojí porážka od Jindřichova Hradce 21:6. 

Vojtěch Burian

Komentáře