Horoskop maturantky

Když už jednou ta maturantka jsem, rozhodla jsem se, že o tom taky něco sepíšu. Je sice pravda, že maturantkou můžu být ještě příští rok, ale pořád tajně doufám v to, že zkoušku dospělosti v květnu úspěšně složím. A když ne, zářijové listí maturitu jistí. Alespoň něčím se snažím uklidňovat, že.



HOROSKOP NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

Láska a přátelství 
Pokud jste po celou dobu byla ve třídě za šedou myš, maturitní ročník na tom nic nezmění. Snažte se ovšem zapadnout do kolektivu. Maturitní témata se totiž samostatně zpracovávají docela těžko, více hlav víc ví a rady, kam na nehty kvůli maturitnímu plesu, se také hodí.

Láska? Zapomeňte na romantické víkendy. Alespoň v druhé části roku. Budete ráda, když si čas najdete na spaní, jídlo a sprchu. Učit se budete hlavně v neděli, v sobotu totiž vyspáváte kocovinu, protože jste si v pátek uvědomila, že stále nic neumíte.

Peníze a práce
Přiznejte si to, jste studentka. O obědové pauze v obchodě koupíte položky maximálně do stovky, spolužákům stále kradete svačiny a peníze na benzín žebráte od rodičů. Když už v peněžence najdete větší obnos, znamená to, že ještě nebyl pátek, zrovna jste dostala kapesné nebo máte cizí peněženku.

Práce bude naučit se učivo čtyř let za svaťák.

Rodina a vztahy 
Rodina pro vás bude tento školní rok hrát velkou roli. Osvědčí se jako výborná psychická podpora. Ale zase nesmíte věřit všemu, co vám kdo nakuká. Maminka vám totiž říkala, že jste krásná, i když jste měla blbě střiženou ofinu, růžové manšestráky a vypadané zuby. Uchovat si kousek zdravého stresu nikdy neškodí.

Snažte si najít tolerantní kamarády s klidnou povahou. Budete totiž, hlavně v jarních měsících, trochu schizofrenik. Když už si totiž jednou řeknete, že to máte tak nějak v podvědomí, za pět minut jste člověk, který o dané látce slyší poprvé v životě. Naopak se to nikdy nestane.

Zdraví a kondice 
Nebudu vám mazat med kolem huby, potit se budete maximálně u zkoušek. Žádné běhání nebo, nedejbože, cvičení. Nácviky předtančení vám budou bohatě stačit jako fyzické vytížení. (Zkuste si hodinu hopsat na deseticentimetrových podpatcích, jo.)

 Tak snad to zvládnu.

Komentáře