A je to tady!!!

Pozor, pozor! Připravte si vaše talismany, čtyřlístky, podkovy a jdeme se společně všichni skrývat a plazit do kanálů. Pátek třináctého přišel! Všechny černé kočičky vylézají a zákony schválnosti nabírají na své síle. Jste připraveni čelit novým nástrahám?



Pátek třináctého. Den, kdy lidé uzavírají nejvíce pojistných smluv, více bourají a o přírodních katastrofách ani nemluvím. Pro pověrčivé a ty, kteří trpí paraskavedekatriafobií, je číslo 13 plné smůly a neštěstí a hotely i letecké společnosti radši vynechávají.  Ale proč? Odkud se to vlastně vzalo?

Samozřejmě z historie. Jak už to tak bývá, variant je více. Začněme ale tou reálně podloženou. 
Určitě víte a znáte něco o řádu templářských rytířů a jejich bohatství. No, a právě v tento den je začal Filip IV. Sličný pronásledovat, zatýkat a postupně mučit a popravovat. Bohužel kvůli tomu řád zanikl.


Další možnost souvisí s Ježíšem Kristem a jeho ukřižováním. Při jeho poslední večeři sedělo u stolu 13 apoštolů a právě třináctý byl Jidáš, který Ježíše zradil. Když se nad tím tak zamyslíme, dávalo by to smysl. Popravy, zrada…vše to souvisí s neštěstím, smůlou a není ani divu, že se mu říkalo též ďábelský den.

Ale aby to nebylo jen o pověrách, mám zde super tip pro všechny, jež se pátku třináctého nebojí a chtějí si ho užít. Zkuste si večer /v noci pustit stejnojmenný film a uvidíte, že se hned nebude cítit v pokoji osamoceni.



Komentáře