Tvrdá dřina a (ne)spravedlnost

Máme tady pololetí, a proto jsem se rozhodla, že o něm napíšu článek. Nehodlám dál nečinně přihlížet věcem, které se všude kolem nás ve škole dějí. Doufám, že tento článek otevře oči i dalším žákům a učitelům, kteří si stále myslí, že podvody neexistují a že když to oni sami nevidí, nic se nestalo. Protože "Co oči nevidí, to srdce nebolí." že?




Myslím, že každý máte ve třídě spolužáky, u kterých si přejete, aby jim karma konečně oplatila jejich neférový přístup. Jenže ono pořád nic nepřichází a vy si stále zoufáte, co se s tím dá udělat. Největší záhadou pro mě stále je, že někteří žáci nechodí do školy skoro vůbec, nebo se uráčí přijít párkrát 
v týdnu a nebo na pár hodin jednoho dne. V omluvňáku mají vložený papír, protože se tam všechny ty žvásty už nevejdou. Absence přes 50 % a přitom všichni ví, že jim nic není. Ale pozor, to žáci, kteří jsou neustále ve škole, mají dobré známky a najednou je potká dlouhodobá nemoc a chybí na tělocviku, už by je skoro neklasifikovali. Na jedné straně jsou lidé s vážnými zdravotními problémy a ti jsou uvolněni, na druhé jsou nanynky, které jsou líné hrábnout a bojí se, aby si nezlomily nehtíček. Přece jen je trochu zvláštní, že chodí na tělocvik slečna po slepáku a jen pár věcí nedělá, ale další slečně nic není a přitom nechodí. Mně se taky nechce být ve škole kvůli zbytečnému tělocviku tak dlouho, ale prostě to tak je nastaveno, tak proč to obcházet, když ostatní to musí přetrpět.

Další záhadou mi jsou ale známky. Znáte ten pocit, když přijedete pozdě ze školy a učíte se dlouho do večera, abyste to zvládli a nic nepokazili? A pak přijdete do školy a vaše třída je z půlky prázdná. Na další hodině záhadně všichni jsou a písemku poctivě dopisují. Padají jedničky a dvojky a učitel/ka je nadšený/á, jak se skvěle naučili. To by ještě nebylo tak divné, kdyby se to neopakovalo neustále dokola a vaši spolužáci nepřišli do školy "od doktora" těsně po tom, co písemku dopíšete. Největším překvapením je, že když přijde nějaká přepadovka, nebo náhodou nemá kdo napsat omluvenku, mají tito jedničkáři za pět. Vzápětí je nával u učitele/ky v kabinetu a všichni ho/ji odprošují, div na kolenou neklečí, že si to pokazili a jestli by je nemohl/a vyzkoušet. 


Vy se smějete teď, my dříči se budeme smát u maturity.

Tak na viděnou za pokladnou v Lidlu, milí poctiví spolužáci!

Komentáře

  1. Proč to píšeš sem? Myslíš si, že tímhle proti učitelskému sboru zaměřeným článkem něco změníš? Určitě ne. Možná ti to teď dají celkem sežrat(jestli to tedy uvidí). Nechápu podstatu tohohle článku. Já tě teda sice neznám, ale předpokládám, že jsi jedna z dívek, co má průměr 1,00 a cítí se ukřivděná kvůli tomu, že je v životě někdo prostě vychcanej. No, to je jedno.
    Další bod programu je pokladní v Lidlu. Holky dělaj, co můžou, aby ti namarkovali ten tvůj malinovej donut a ty je tady takhle shodíš. STYĎ SE! Security na tebe!
    Teď ten tělák.. Pokud se cítíš tak strašně ukřivděná a zrazená systémem připoj se k těm, co na ty těláky nechodí, ne? Třeba se ti udělá líp :) Čegis papris papális

    OdpovědětVymazat

Okomentovat