Soutěž s Rohde Schwarz z pohledu organizátora

Před prázdninami pořádala naše škola spolu s firmou Rohde Schwarz soutěž pro žáky základních škol. Proč o tom tedy píši vám, gymnazistům? Důvod je jednoduchý - studenti naší školy se totiž podíleli na její organizaci. Vyzpovídala jsem pro vás Honzu Jandu a Petra Horáka a vy se tak můžete v jejich následujících odpovědích dočíst, jak celé přípravy a samotná soutěž probíhaly.








Účastnil ses soutěže s Rohde Schwarz - o jakou soutěž šlo?

Honza: Asi sedm základek z okolí poměřilo ve vzájemném souboji své síly na poli svých znalostí. Organizovala to naše škola a financovala R&S.

Byla soutěž specializovaná na jeden konkrétní předmět, nebo museli žáci využít svých vědomostí
z různých předmětů? (Pokud ano, z jakých?)

Honza: Využili jen znalosti z matiky a fyziky. Nicméně tyto předměty byly pojaty vskutku zeširoka. V matematice zápolili s doplňováním posloupností a geometrií a ve fyzice s kinematikou, dynamikou kapalin, elektřinou a mechanikou.

Petr: Šlo o fyziku, matematiku a tělesnou výchovu.

Soutěže ses neúčastnil jako soutěžící, ale jako pořadatel. Jaké to bylo? Co bylo tvým hlavním úkolem?

Honza: Mým hlavním úkolem bylo zobrazovat aktuální skóre a správnost týmových odpovědí. To šlo hladce až do okamžiku, kdy pan učitel Daněk špatně nebo pozdě oznámil publiku průběžný zisk bodů.

Petr: Skvělé. Předváděl jsem cviky se švihadlem a vysvětloval pravidla soutěže s házením plastových víček do krabice.

Co tě na celé akci nejvíce bavilo?

Honza: Sledovat kolegu Petra, když skákal ve společenském obleku přes švihadlo.

Petr: Všechno.

Bylo něco, co bys do příštích let na soutěži a její organizaci změnil?

Honza: Chtělo by to živější fanoušky. Ti letošní své týmy moc nepodpořili.

Petr: Ne.

Jako organizátor jsi na stejné soutěži byl již minulý rok. Viděl jsi v průběhu soutěže letos nějaké změny? Pokud ano, jaké? 


Honza: Šťastlivec Petr už nemusel dělat v kravatě Jacíkův test, škoda. Vše bylo od minula vyladěné a zjednodušené. Kamery pro přímý přenos stály na lepších místech. Především občerstvení musím pochválit. Loni jen voda, letos obložená houska, džus, sušenky… Něco takového přispěje k soustředění organizátorů.

Petr: Skákání přes švihadlo.

Tak to vidíte. Jak říkají samotní kluci, kterým tímto moc děkuji za rozhovor, pořádání takovéhle soutěže není rozhodně nudná záležitost. Nemáte chuť si to příští rok vyzkoušet taky? :)


Komentáře