Zvíře není hadr

Množírny, zabíjení zvířat kvůli jejich kůži, klům, zubům a tak dále. Týrání zvířat, vyhazování zvířat na ulici, dávání zvířat jako dárek a jejich následné vyhození, pokusy na zvířatech, cirkusy. Ano, to všechno se s těmi roztomilými tvorečky, které má doma téměř každý z nás, děje. Máme 21. století, ale já si připadám jako v pravěku. Tolik různých materiálů, ze kterých se vyrábí oblečení, a velmi malé množství lidí, kteří si kupují pravé kožešiny, a přesto zemře ročně několik milionů zvířat kvůli tomu, aby jejich kožíšek nosil někdo jiný. Ale proč?




Zrovna teď je ten správný čas vás seznámit s některými špatnými věcmi, které se zvířatům dějí. Ptáte se: "Proč zrovna teď?" Protože právě teď finišuje kampaň Proti srsti, která se koná pod záštitou organizace Svoboda zvířat, a ta se zabývá převážně legislativní činností. Návrh zákazu kožešinových farem už prošel v parlamentu prvním čtením a je na nás všech, jestli ukončíme utrpení lišek a norků, kteří umírají na kožešinových farmách, aby nosil někdo cizí jejich pýchu. Právě na uvedených odkazech naleznete více informací a odkazy na petice, které můžete v případě zájmu podepsat a přispět tak k záchraně zvířat. Naleznete zde také několik videí a fotografií, které pravdivě ukazují, jak zde zvířata žijí, nehledě na to, že čekají jen na popravu.

Další významnou organizací je OBRAZ, která se angažuje ve stejných oblastech jako Svoboda zvířat. V případě zájmu přidávám i odkaz na online petici, jejíž podepsání vás bude stát jen pár ťuknutí.



Dalším velkým, ale neméně nechutným byznysem jsou množírny. Jedním z hlavních znaků množíren je nevhodné předávání zvířat na benzínových pumpách, podezřelé inzeráty. Pokud si chcete pořídit zvířátko, navštivte majitele a ověřte si, v jakých podmínkách žije. Další možností je udělat dobrý skutek a adoptovat si zvířátko z útulku. Záběry z množíren jsou opravdu mrazivé a srdcervoucí. Opět na stránkách OBRAZu naleznete více informací a též petici. 



Jak jsem už zmínila, nejedná se jen o tyto dvě kauzy, ale o spoustu dalších věcí. Mohli bychom 
o takových nechutných věcech mluvit do nekonečna. Pojďme ale přestat mluvit, ale přidejme také ruku k dílu. Možná si říkáte, že je to zbytečné, že jeden hlas ničemu nepomůže. Věřte ale, že pomůže a může to být právě ten váš. V mnohých zemích je již chov kožešinových zvířat zakázán a také dovoz produktů z nich. Tak proč nezachránit i zvířata u nás?

Normálně bych napsala - Doufám, že se vás moc neznechutila. Teď je vše ale jinak a já doufám, že jsem vás znechutila natolik, že se ve vás hnulo svědomí a připojíte aspoň váš podpis.

Komentáře