Není kytka jako kytka

Víte, co je dnes za den? Ano, přesně tak! Valentýn. A co to krom jiného znamená? Že kolem nás pobíhají zamilované páry, vyznávají si lásku a cukrují jako dvě hrdličky. Teď budu mluvit spíše k chlapcům, tak dávejte pozor! Pokud budete chtít obdarovat svou drahou polovičku květinou, přemýšlejte, jakou vyberete. Ne každá totiž říká: ,,Miluji tě."

Zdroj: www.google.cz


Růže
Květina známá po celém světě již od počátku věků byla ve staré antice nazývána pozůstatkem ranních červánků. V každé epoše měla svůj význam, ale dnes je nejvíce spojována s láskou. Kdo by to byl řekl, že? Růže je bezpochyby nádherná, ale dbejte při výběru na správnou barvu. Rudou, červenou nebo růžovou růží chybu neuděláte, zvlášť na Valentýna. Maličko hůře je na tom žlutá, které se do vínku dostala žárlivost.

Zdroj: www.google.cz

Tulipán
Oblíbená jarní květina, které se již za chvíli dočkáme na našich zahrádkách. Upřímně bych do něj neřekla, že také vyjadřuje lásku svou květomluvou. Ale pozor! Když lásku, tak jedině červený. S pyšným žlutým nebo povrchním oranžovým byste na Valentýna moc dobře neudělali.

Zdroj: www.google.cz
Narcis
Krásný, ale na Valentýna opravdu nevhodný. Je spojen se sebeláskou a přílišnou zahleděností do sebe. Zvlášť žlutý je mimo jiné také tak trochu spojen ještě se žárlivostí. Takže pokud někdy dostanete narcis, zamyslete se, jestli něco náhodou neděláte špatně.

Zdroj: www.google.cz
Závěrem se vás musím na něco zeptat. Co udělala žlutá barva tak špatného, že její nositelky jsou spojeny spíše s negativními vlastnostmi? Zkuste o tom popřemýšlet a dejte nám vědět.

Komentáře