Vajíčka tisíckrát jinak

Velikonoce jsou tu, co by kamenem dohodil, a to znamená i příchod různých zvyků a tradic. Vedle pletení pomlázky a pečení beránka je to hlavně barvení vajíček. Existuje nepřeberné množství způsobů, jak vyzdobit odměnu pro koledníky. Nevím, jak u vás, ale u nás se toto řeší s velkým předstihem, a tak vám teď přináším pár námi oblíbených a vyzkoušených technik.

Zdroj: www.google.cz

Vajíčka malovaná voskem
Hezký, tradiční a velice jednoduchý způsob zdobení vajíček. Nepotřebujete k tomu nic jiného než vyfouklé vajíčko, voskovku, jehlu zapíchnutou v tužce a něco, v čem budete voskovku rozpouštět. Postup vám snad ani nemusím nijak popisovat. Prostě jen rozteklou barvu nanáším jehlou na skořápku. Největším kamenem úrazu je snad jen vzor. Musíte si pečlivě rozmyslet, co, kam a jak budete nanášet. Věřte mi, že se vám vosk opravdu seškrabávat nechce.

Zdroj: www.google.cz

Technika decoupage
Co všechno na to? Základem je ubrousek, lepidlo (buď speciální nebo Herkules),štětec a samozřejmě vajíčko. Z ubrousku si pečlivě vystřihnete motiv a ten opatrně přiložte na vajíčko natřené lepidlem. Obrázek pak pro změnu přetírejte lehce vodou a vyhlazujte. Když budete chtít na vajíčko dát více vzorů, udělejte to hned po tom prvním! Vajíčko se nechává zasychat při pokojové teplotě, a pokud budete mít nějaký nápad na dozdobení....meze se nekladou!

Zdroj: www.google.cz

Vintage dekor
Řekla bych, že tato metoda je snad nejjednodušší. Na vajíčko si tužkou připravíme ornamenty, které pak černou akrylovou 3D konturkou obtáhneme a necháme ztuhnout. Potom vezmeme akrylovou barvu dle výběru a houbičkou ji  nanášíme po celém vajíčku (i přes černou konturku). Po zaschnutí vezmeme smirkový papír a obrousíme barvu z vystouplých linií. Dosáhneme tak zvláštního, nepravidelného efektu. 

Zdroj: www.stream.cz

Tak co, zkusíte tento rok něco nového nebo raději zůstanete u ověřených vařených vajíček? Pokud jim dáte přednost, přeji vám pevné nervy, až budou praskat skořápky.

Komentáře