Velikonoční rekordmani

Stejně jako před vánočními prázdninami tak i nyní, před těmi velikonočními, vám přináším několik rekordů, které je potřeba o těchto svátcích překonat. Nebudu to dlouze protahovat. Inspirace pro zahnání nudy je tu!

www.casakgool.blogspot.cz


Beránek
Jeden ze symbolů Velikonoc. A jak je chutný! Nicméně zapomeňte na beránky velikosti 30x20. Ten největší beran pochází z Chomutova a vážil bez mála 160 kg. Na jeho výrobu bylo zapotřebí 49 hodin práce (doufejme, že místní cukráři dostali příplatek za přesčas). Na světě se však neohřál dlouho. Na velikonočních slavnostech si na něm pochutnalo více jak 800 lidí.

www.google.cz


Pomlázka
Aneb pravá ruka mužů o Velikonocích. Ani ona se ale nevyhnula srovnávání, která je ta nej. Tu největší se podařilo uplést chlapcům z obce Silůvky a měřila necelých 7 m! Musím se jen ptát, kde hoši našli tak dlouhé proutí. Na druhou stranu ta nejmenší by se vám vešla do kapsy. A to hned několikrát. Měří totiž pouhých 4,5 mm!

www.google.cz

www.google.cz


Kraslice
Kdo by si dokázal představit Velikonoce bez vajíček...Já tedy ne. I v tomto případě se soutěžilo o to největší a tentokrát vyhrála Břeclav. V místní Galerii 99 se skrývá kraslice na výšku měřící 1,5 m! Na šířku to je celkem cvalík, neboť má kolem 3 m. S manželkou ji nechal z polystyrenu vyrobit malíř Antonín Vojtek  a doplnil ji o krásné motivy jihomoravské krajiny.

www.google.cz




Komentáře