Hokejové mistrovství světa očima nestranného fanouška

Jako každoročně se v průběhu měsíce května konalo Mistrovství světa v ledním hokeji a je zvykem, že poté, co šampionát skončí, přichází vlna kritiky na týmy, jež nenaplnily ambice svých fanoušků.
Jak již název napovídá, nejsem vyhraněným fanoušek některého z týmů, a tak jsem se rozhodl celý šampionát spíše shrnout, než hledat důvody, proč se tomu a tomu týmu nedařilo a kde by se měl zlepšit.
Největším překvapením turnaje (jak nečekané) se stal švýcarský národní tým, který se dokázal probojovat až do samotného finále. Naopak velkým zklamáním byla reprezentace Německa, která na posledním velkém turnaji (Olympijské hry v Pchjongjangu) získala stříbro, na dánském mistrovství však dokázala vybojovat pouze sedm bodů, které nestačily k postupu ze skupiny. Na úkor Němců se zúčastnila reprezentace Lotyšska, která však ve čtvrtfinále nestačila na Švédsko předvádějící po celý turnaj vyrovnané výkony, jež je dovedly k obhajobě titulu mistrů světa. Výborné výkony také podaly výběry USA (celkové 3. místo) a Dánska (5. místo ve skupině B, bod od postupových pozic), svými výkony mě již méně zaujaly týmy Francie (6. místo ve skupině A), Kanady (celkové 4. místo), s naprosto nepochopitelným a zmateným hokejem, a nároďák České republiky (vyřazení ve čtvrtfinále) zprvu hrající taktický hokej, který nakonec nebyl tak gólový, jak bylo potřeba. Za zmínku však stojí finálové utkání mezi Švédy a Švýcary, které bych zařadil k jednomu z nejkrásnějších utkání všech dob. Přes jasnou favorizaci Švédů dokázali výborně hrající Niederreiter a Meier (oba Švýcarsko) poslat utkání do prodloužení a samostatných nájezdů, které nakonec skončily lépe pro švédský národní tým, ze kterého pochází i dle mého názoru nejlepší hráč turnaje Olivier Ekman-Larsson, držící švédskou obranu.
Zdroj: google.com

Komentáře