Pokřtěný prvák - dobrý prvák

www.google.cz

Toto je obecný fakt. Den, kdy jsou na školách oficiálně přivítáni studenti prvních ročníků, si žáci čtvrtých ročníků doslova užívají svou pozici a s neskrývanou radostí a elánem "připravují zelenáče" na jejich novou cestu, která bude trvat čtyři roky, někdy i víc, ale na to teď nemysleme. 


Letos jsme si my, "čtvrťáci", vymysleli téma Běžný den studenta. Takže jsme prakticky mohli dát prostor své fantazii, neboť ve škole člověk zažívá komedii i horor během jednoho dne (třeba, když má po sobě několik "oblíbených předmětů" v jeden den). Celé křtění probíhalo ně několika stanovištích.

www.google.cz
První stanoviště bylo založeno na nutnosti se rozcvičit. Nebylo to nic závratně těžkého. Dívky si daly pro zahřátí místo grogu pět dřepů a chlapci pět kliků. Paní učitelka, Martina Havlíčková, jim šla příkladem a pokud jsem správně počítala, tak si dala dvakrát tolik. Jo, holt se pozná, kdo už nějaký ten pátek učí tělák a kdo má kondičku.

Následovala snídaně. Vsadili jsme na klasiku - sladké a slané. Ono to tak úplně slané nebylo, jak brzy poznáte. Byla to taková jednohubka, která se skládala z kolečka rohlíku, které bylo ozdobené marmeládou, trochou kečupu a plátkem banánu nebo kyselé okurky. Mňamka, co?




Třetí stanoviště bylo zaměřeno na znalosti. Vlastně to byl takový malý AZ kvíz o jedné otázce. Nic záludného to nebylo. Tedy alespoň pro toho, kdo umí zarecitovat kousek Máje, vysvětlit Pythagorovu větu anebo  vypočítat, kolik je osmnáct na druhou z hlavy. To ví přece každý, ne?
Ten, který odpověděl špatně pak svůj neúspěch "spláchl" naším speciálním drinkem. Ovocný sirup a citron. 

www.google.cz
Pak přišla na řadu příprava na mimoškolní zábavu. Ano, přesně tak. Party. Tady jsme se postarali o jejich "fasádu". Pudříček, tvářenka, rtěnka a parfém. A hned naši prváci vypadali reprezentativně. :)

Dále si náš třídní učitel připravil speciální stanoviště. Jakožto učitel matematiky a fyziky vyžadoval od každého slib, který zněl nějak takto:
"Slibuji, že budu milovat matematiku a fyziku a že budu ve škole přemýšlet."
Nešlo si nevšimnout zmatených výrazů některých jedinců, kteří  při slově "milovat" mírně ztratili barvu v obličeji. A co teprve ten výraz, když zjistili, jaké předměty budou muset milovat! :)

Nakonec každý dostal památeční průkazku studenta, která ho oficiálně prohlašuje pokřtěným prvákem se všemi právy i povinnostmi. 

TAKŽE PRVÁCI, UČENÍ ZDAR!

(aneb jak říkal Lenin: "Učit se, učit se a zase se učit.")
www.google.cz


Komentáře