České týmy v pohárech

      České týmy v pohárech 

Ve dnech 2. - 4. října se opět hrály skupinové fáze Ligy mistrů UEFA a Evropské ligy UEFA.
Z českých zástupců odehrály své zápasy:  FC Viktoria Plzeň (Liga mistrů) , SK Slavia Praha (Evropská liga)  a FK Jablonec (Evropská liga).

První na řádě byla Plzeň, která se 2. října utkala s italským celkem AS Řím.
Bohužel už od prvních vteřin zápasu se ukázala síla týmu AS Řím. Už ve třetí minutě se prosadil bosenský útočník Edin Džeko , který do poločasu stihl přidat ještě jeden gól. Celý zápas byl pod nadvládou italského celku, což jen dokazují statistiky zápasu. Konečný výsledek: 5:0 pro AS Řím.

Na řadu přišla Slavia, která se 4. října utkala s ruským celkem Zenit Petrohrad.
Zápas neprobíhal podle předpokladů nátlakem Zenitu. Naopak to byla Slavia, která si vytvářela šance a 2/3 zápasu Zenit přehrávala, ale ne a ne dát gól. Slavia na své zahozené šance doplatila, když se v 80. minutě svou střelou k levé tyči prosadil útočník Aleksandr Kokorin. Slavia už poněkolikáté doplatila na neproměňování šancí a přes jasnou střeleckou převahu v zápasu si z Ruska neveze žádný bod do tabulky. Konečný výsledek: 1:0 pro Zenit Petrohrad.

Poslední z českých celků přišel na řadu FK Jablonec. Ten se utkal 4. října (ve 21:00) s ukrajinským celkem Dynamo Kyjev.
Začátek zápasu se Jablonci zrovna nepovedl, když už po prvních patnácti minutách po gólech Tsygankova a Garmashe prohrával 0:2. Poté ale začal Jablonec být aktivnější a ve 33. minutě se prosadil po rohovém kopu stoper David Hovorka. V 81. minutě svým gólem završil konečný stav jablonecký Michal Trávník. Po nepovedeném úvodu zápasu se Jablonec zvedl a dokázal vyrovnat. Jako jediný z českých celků si tak připsal bod do tabulky. Konečný výsledek: remíza 2:2.


Výsledek obrázku pro liga mistrů a evropská liga
www.google.cz


Komentáře