Liga národů - Česká fotbalová reprezentace opět v akci

Liga národů

Ve dnech 13. a 16. října se hrály další zápasy Ligy národů. Liga národů je čerstvá fotbalová soutěž, hrající se od září 2018 a nahrazující systém přátelských zápasů. Je to soutěž , kde si své síly měří jednotlivé fotbalové reprezentace, které jsou seřazeny podle výkonnosti do 4 lig. Ligy jsou pak ještě rozděleny do skupin po 3 týmech. 
Nás asi nejvíce zajímá působení České fotbalové reprezentace. Ta se nachází v 2. lize v 1.skupině.
Po 3 zápasech máme bilanci jedné výhry a dvou porážek. Trenér Karel Jarolím byl po prohře  1:5 proti Rusku odvolán, a tak jsme do zápasů proti Slovensku (13. října) a proti Ukrajině (16. října) nastoupili už s novým trenérem Jaroslavem Šilhavým. 

Česko - Slovensko 2:1
Před zápasem jsem očekával , že zápas proti Slovensku nezvládneme. Přece jen naše výsledky v poslední době nebyly žádná sláva, což o Slovensku můžeme říci také, ale nepředpokládal jsem, že bychom se pod novým trenérem rychle sehráli. Opak byl ale pravdou a my jsme hráli i takový fotbal, na který se dalo koukat. V 52. minutě se prosadil Michael Krmenčík, asistenci si připsal Bořek Dočkal, kterému se v americké  MLS velmi daří. V 62. minutě se však prosadila nejsilnější zbraň Slováků - Marek Hamšík. Konečná změna stavu přišla v 76. minutě , Patrik Schick zužitkoval centr Bořka Dočkala a zvýšil na 2:1. 

Česko - Ukrajina 0:1
V úterý nás čekal další zápas a to proti Ukrajině, která hraje v poslední době pod trenérem Andrijem Ševčenkem (mimochodem skvělým útočníkem, který zářil třeba v dresu AC Milán) dobrý fotbal. Jediný gól v zápase vstřelil ve 43. minutě Malinovsky. Sice jsme prohráli 0:1, ale i tak byl vidět na našem fotbale oproti předešlým zápasům velký pokrok. Vytvářeli jsme si šance, a kdybychom dali první gól, možná že bychom dovedli zápas do vítězného konce. 

Výsledek obrázku pro česká fotbalová reprezentace
www.google.cz
Po prvních dvou zápasech se zdá, že se náš fotbal pod vedením Jaroslava Šilhavého obrací k lepšímu. Zápas proti Ukrajině jsme sice prohráli, ale co se týče předvedené hry, nevedli jsme si špatně. Doufejme, že se náš fotbal bude nadále zlepšovat a dokážeme svoje šance proměňovat. A my bychom mohli být na své fotbalisty opět hrdí jako za éry Pavla Nedvěda , Jana Kollera a dalších skvělých reprezentantů té doby. 

Komentáře