Maturitní ples - 8.G

Po dlouhých přípravách, kterými si letošní maturanti museli projít, se konečně 24. listopadu uskutečnil maturitní ples třídy 8.G s tématem "Maturák, co hledá téma".

Ještě den před plesem museli studenti připravit výzdobu v KD Cihelna, kde se vše odehrávalo. Množství balónků visících ze stropu, na stěnách nalepené "hlášky studentů a učitelů" a spousta jídla na stolech s dalšími balónky vytvořily příjemnou atmosféru. Hosté se také mohli nechat vyfotografovat ve fotokoutku s možností zapůjčení všemožných rekvizit, zatančit si v doprovodu skvělé kapely jménem MP3, anebo napsat vzkaz některému z maturantů a vhodit ho do obálky. A kvůli komu vlastně všichni ti rodičové, příbuzní, partneři a partnerky, kamarádi a kamarádky přišli? Kvůli těmto čtrnácti lidem, aby s nimi oslavili zakončení jejich posledního roku na střední škole:

Martin Doležal                         Michaela Paterová

Barbora Havlíčková                Lukáš Rasocha

Ivo Hrazánek                           Tereza Sásková

Samuel Jirouš                          Marcela Šipanová

Marek Kukačko                      Oldřich Szpuk

Patrik Kůrka                           Jana Tomášková

Daniela Mrosková                   Kateřina Walterová

Akce začala v sedm hodin, do Cihelny byli však hosté vpuštěni již půl hodiny předem a každému z nich byl na ruku připevněn modrý papírový náramek. Celým večerem provázel moderátor Šimon Blashko, který nám prozradil program sobotního večera. Jako první nás čekalo předtančení maturantů, kteří si pro nás připravili nestandardní tanec, a to charleston. Musíme je i jejich tanečního lektora Tomáše Gaudníka pochválit, protože i přes drobné nedokonalosti, bylo tancování svým způsobem dokonalé.

Dále následovalo maturitní video, které si žáci vytvořili úplně sami, stejně jako video z Majálesu. Je možné je zhlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=teowQqVRVKU

Snad nejdůležitější bod celého večera proběhl nedlouho po promítnutí videa. Šerpování, které vykouzlilo úsměv na tváři snad všem v místnosti a dojalo i některé z rodičů k slzám. Čtrnáct mladých lidí se seřadilo před červený koberec a užilo si chvilku slávy za doprovodu svých oblíbených písniček. Na konci koberce si převzali slavnostní šerpu a skleničku na přípitek. Každý byl jednotlivě vyfotografován, načež následoval proslov.

Poté, co si maturanti nasbírali plné skleničky mincí, které na ně mířily za pochodu na červeném koberci, na parket přitančila skupina Čtyřlístek, která hezky vyplnila program večera.

Přibližně hodinu po tanečním představení, kdy měli maturanti trochu volného času a mohli si zatančit s ostatními nebo se i trochu napít, se vrátili s dražbou tajemného obrazu. Ukázalo se, že šlo o barevné obtisky poprsí maturantek, které se podařilo vydražit za dva tisíce korun. Určitě teď visí někde na zdi v obýváku.

Na co se ale všichni nedočkavě těšili, bylo půlnoční překvapení. Myslím, že to, co studenti předvedli, nikdo nečekal. Na parketu byly přichystány židle, na které dívky posadily učitele, pro které si došly do publika. Zatímco kolem nich v košilkách tancovaly, za učiteli se objevily krabice, ze kterých se po chvilce vynořili polonazí kluci a přidali se k tancování také. Pro všechny to musel být opravdu vzrušující zážitek. Obzvláště pro učitele.

Po překvapení z maturantů spadla nervozita a už se převážně jen tancovalo, pilo a povídalo. Kolem druhé hodiny ranní jsem odcházela domů, takže co se dělo dál, vám sdělit nemůžu. Odnášela jsem si však jen pozitivní dojmy a myslím, a rozhodně nejsem jediná, že podle toho, co jsem slyšela, se 8. G maturitní ples velmi povedl. Nyní jsou před nimi maturitní zkoušky, které se jim ale určitě podaří stejně dobře jako sobotní ples.

                                                                      Držíme vám palce!

Komentáře