Nemoc, která vám překazí všechny plány


Jak už vyplývá z názvu, tento článek nemá právě veselé téma.

Znáte pocit, kdy chcete být nemocní jenom proto, abyste nemuseli chodit do práce nebo
https://www.google.com/search
do školy, a nemuseli tak plnit svoje povinnosti? Nevím, jak dospělí, ale v roli studenta/tky můžu říct, že to tak někdy je a občas se to i hodí. Někdy si zkrátka přejete, abyste na nějakou dobu nebo alespoň na pár hodin něco "chytli". Stačí jenom bolest hlavy, únava nebo teplota... cokoliv.


Opravdu to ale za to stojí? Když už totiž něco lapíte, hned vás napadne jiná myšlenka. Chtěli byste být zase zdraví a najednou si vážíte toho, že můžete chodit do práce nebo do školy, protože i tam je něco, nač se každý den těšíte.

Lidské zdraví je to nejdůležitější, co každý člověk má, a musí o něj dbát, jinak snadno chytí "vysněnou" rýmu, kterou si tak přál. Až ji ale nakonec dostane, uvědomí si, že být zdravý, je to nejlepší a hlavně nejdůležitější.

Jsou lidé, kteří to štěstí, aby byli zdraví a plní síly a energie, nemají. Nemohou normálně žít a fungovat. Oni ale bojují, jsou stateční a silní. 


https://www.google.com/search
Nemoc, která vám překazí všechny plány, je nemoc, která vás zastihne zrovna v době, kdy se na něco už dlouho těšíte, pak ze dne na den onemocníte a hned je všechno jinak. Nemusí to být pouze nemoc, ale také třeba autonehoda, zranění, zlomenina, apod.
Není to vůbec příjemné, jelikož víte o svém plánu už třeba několik dní, týdnů (ba dokonce i let) dopředu, naráz o něj přijdete a místo zábavy, důležitých povinností, nějakého pobytu nebo jiných aktivit musíte trávit veškerý svůj čas v posteli a jenom ležet a odpočívat.

Tak tedy, až zase budete chtít být nemocní a budete se případně chtít vyhnout svým povinnostem, vzpomeňte na to, že pokud nám zdraví přeje, dají se překonat všechny překážky.

Komentáře