RockOpera - Praha


Ve čtvrtek 14. 2. 2019 proběhla v pražské RockOpeře hudební adaptace Shakespearovy slavné tragédie Romeo a Julie.

Zúčastnit se mohli studenti především z vyššího stupně gymnázia. Někteří se přihlásili, a rockovou operu tak viděli na vlastní oči.

V 15:30 všechny odvezl objednaný autobus do hlavního města, kde v 19 hodin představení v aréně pro 800 diváků začínalo.

Hlavní role ztvárnili Honza Tláskal (Romeo) a Beego (Julie). Na scéně se objevil také známý zpěvák Kamil Střihavka v roli vévody nebo Jan Toužimský jako Merkucio. Celé představení trvalo necelé tři hodiny (i s přestávkou) a troufám si tvrdit, že všechny jistě zaujalo.

Živá rocková kapela ve složení bicí, basová kytara, sólová kytara a klávesy podala rovněž vynikající výkon. Děj odpovídal dramatu tak, jak jej známe všichni od samotného Williama Shakespeara, a byl doplněn o působivou akrobatickou vizuální show.

V závěru se s diváky rozloučil vedoucí souboru a zakladatel RockOpery Milan Steigerwald a pozval všechny na další představení.

Myslím si, že to byl velice příjemně strávený čas a určitě bylo velmi zajímavé vidět tuto hru v rockové úpravě samozřejmě odlišné od klasické opery. Ohodnotila bych ji velice pozitivně a myslím si, že ostatní se mnou budou zajedno.



Komentáře