Valentýn 2019

Čtvrtek 14. února je den jako každý jiný. Žáci pospíchají do školy a rodiče do práce. Avšak jedna zajímavost tu přece je. Tento den nese přízvisko ,,Den svatého Valentýna".

Jedná se o svátek všech zamilovaných, proto bychom ho měli trávit se svými nejbližšími. Tento den patří romantickým vyznáním a něžným dárkům.

Proč vlastně svatý Valentýn ?
Svatý Valentýn žil někdy ve 3. století a připomínáme si jeho mučednickou smrt. Podle jedné z pověstí velice přál mladým párům lásku, a proto tajně oddával římské vojáky, přestože jejich sňatky byly přísně zakázány. Jednou byl však přistižen a následně sťat. Pro tyto činy se stal Valentýn patronem všech zamilovaných mladých párů.

Posílání valentýnských přáníček a tajných zamilovaných vzkazů je nedílnou součástí onoho zmíněného svátku. Lidé v tento den vyznávají své nejhlubší city svým láskám a připravují si navzájem nejrůznější překvapení. Nejdůležitější však je strávit den všech zamilovaných se svým partnerem či partnerkou a společně si ho užít. Svou lásku můžete vyjádřit drobnou pozorností nebo něžným dárkem, který potěší a bude připomínat to, jak svou drahou polovičku milujete.

Mnoho lidí tento svátek neuctívá a ani ho nijak neslaví. Je to přece jenom ,,nečeský" svátek, který k nám přišel z Ameriky. A to samé se z části týká i mě. K tomu, abych své přítelkyni dokázal svou lásku, nepotřebuji srdíčko v kalendáři. Dokazuji jí to po celý rok a je to možná jeden z důvodů, proč jsme oba šťastní a pořád spolu. 

Pro upřesnění bych uvedl citát neznámého autora :

,,Miláčku, proč slavit svatého Valentýna právě 14. února? Každý den, když jsme spolu, je přece dnem zamilovaných!"



Když druhého milujete, čtrnáctý únor nepotřebujete.








Komentáře