2. TalentAkademie

Ve dnech 2. - 4. 4. 2019 proběhla v našem krajském městě (Českých Budějovicích) již
2. TalentAkademie, které se zúčastnily dvě studentky naší školy (Kateřina Mrázová - 5. G a Andrea Kovalčíková - 2. A).

Sponzorem druhé TalentAkademie byl fond Jihočeské naděje, který umožnil účast na této akci třiceti studentům ze čtrnácti prestižních jihočeských gymnázií.

Letošní TalentAkademie se zaměřila na studenty s talentem
v oblasti historie a bohemistiky.

Pro všechny byl připravený velice bohatý program. Čtrnáct historiků navštívilo zámek Hluboká nad Vltavou, Český Krumlov, vyslechli přednášku pana Miroslava Bárty (český egyptolog a archeolog) a také navštívili státní archiv. Šestnáct bohemistů nasbíralo zkušenosti v Jihočeské televizi, v redakci Deníku, v Hit rádiu Faktor a neminuly je ani přednášky šéfredaktora časopisu Barbar - Jana Štiftera, ředitele Seznamu Václava Dolejšího a dalších. Společně se pak obě skupiny zúčastnily velice zajímavých přednášek a besed paní Aleny Popperové (pamětnice 2. sv. v.), režiséra Jana Svěráka, moderátora Václava Moravce nebo také známého herce Karla Rodena.
Program byl bohatý a pro všechny jistě velice zajímavý.

Studenti se díky TalentAkademii naučili spoustu nových věcí, potkali "známé tváře", a dokonce si sehnali kontakty, které by jen tak nedostali.

Všichni zúčastnění hodnotí celou TalentAkademii (včetně skvělého ubytování v hotelu Budweis) velice pozitivně, ostatně naše talentované studentky jste mohli spatřit v pátečním vysílání Jihočeské televize.

Komentáře