Pomáhat potřebným

Naše škola pomáhá dětem, které nemají dostatek peněz na vzdělání nebo také na oblečení a jídlo.
Každý rok se vybírají peníze na vzdělání jednoho z indických dětí a díky poslednímu výběru mě napadlo, že bych mohla zpracovat úvahu na téma: "Pomáhat potřebným".

https://www.google.com/search
Je to, co děláme, správné? Dle mého názoru určitě ano, protože pomáhat potřebným je přece dobrý skutek, nebo ne? Je spousta afrických, indických, asijských, ale také evropských dětí, které nemají co jíst ani z čeho žít. Takovým dětem by se mělo určitě pomáhat. Dělají to ale všichni? Pochybuji o tom, že každý člověk přispívá do nějaké charitativní organizace, jako je například UNICEF.

V dnešním světě žije mnoho dětí, které trpí hladem, žízní, různými nemocemi, negramotností apod. Pomáhá jim ale někdo? V médiích se běžně "ukazují" některé charitativní organizace nebo společnosti či sdružení na podporu dětí anebo i dospělých lidí. Stojí za to pro ně investovat? Každý člověk má jiný názor, ale buďto si můžete koupit něco pro sebe, nebo podpořit potřebnější, učinit jim radost a hlavně alespoň trochu usnadnit život. Co ovšem uděláte, je pouze na vás...

Měli bychom si navzájem pomáhat a hlavně pomáhat těm, kteří to opravdu potřebují...

Komentáře