Avengers: Endgame aneb poslední film s Avengers?

*BEZ HLAVNÍCH SPOILERŮ*

google obrázky

Tisíce fanoušků po celém světě již od loňského roku nedočkavě čekaly na premiéru pokračování Avengers: Infinity War, ve kterém se superhrdinům nepovedlo porazit padoucha Thanose. Proč právě na tento film a proč zrovna Endgame láme tolik rekordů?

google obrázky 
Jak už asi lze z názvu vydedukovat, jedná se o poslední díl Avengers, který společně s připravovaným filmem Spiderman: Far from Home uzavře III. fázi MCU (Marvel filmy jsou rozdělené zatím na 3 fáze). Skalní fanoušci mohli vidět předpremiéru ve větších kinech již 24. dubna, premiéra u nás však byla až den poté a věřte, že i týden po premiéře bylo stále těžké sehnat vstupenky. Není divu, že film již při druhém promítacím víkendu vybral po celém světě přibližně 2,189 miliardy dolarů, což je v přepočtu zhruba 50 miliard korun. V absolutních tržbách je teď na druhém místě všech filmů historie. 

Již dříve se na internetu spekulovalo, že některé hlavní postavy odejdou nadobro a v dalších filmech je dále neuvidíme. Po odchodu z kina a velmi emotivním zážitku, kdy snad celé kino propuklo v pláč, se tyto spekulace potvrdily. Marvel však nehodlá s natáčením filmů přestat. Ještě před Avengers: Endgame nám představil nové postavy, jako například Carol Danvers, která se ve filmu objevila také, pod přezdívkou Captain Marvel. 

Ze všech stran se ozývá samá chvála a myslím, že fanouškům nadělili scénáristé hezké rozloučení. Aby toho nebylo málo, Marvel prohlásil, že vydá set, kde bude všech 22 filmů z prvních tří fází, s názvem The Infinity Saga

Komentáře