Měsíček lékařský na pomoc proti rakovině


Je 15. května, strašná zima a počasí pod psa. Ledoví muži se zase jednou ukázali v plné parádě. Nás ale ani sychravo neodradí od dobrého skutku, na který se dnes chystáme. Stejně jako desítky dalších vyrážíme dnes do ulic ve žlutých tričkách a s měsíčkem lékařským v košíčcích, abychom vybrali nějaké peníze na boj proti rakovině, zhoubné nemoci, která se velmi těžko léčí.

Začínáme hned ráno. Nejprve obejdeme pár známých v Lenoře a poté zamíříme do Volar, kde budeme kytičky nabízet až do oběda.

Prodej není vždy jednoduchý, přestože jedna kytička stojí pouze 20 korun, někteří se zdráhají, dělají, že pospíchají, nebo prý nechali peněženku doma. Zvláštní, že většina z nich míří do obchodu…

Hodně lidí je však milých, rádi se zastaví a kolikrát přispějí i více než pouhou dvacetikorunou. Kytičky nám proto rychle ubývají a po návštěvě Klubu seniorů máme košíčky skoro prázdné. V čase velké přestávky směřujeme k volarské škole a tam jdou kytičky doslova na dračku. Kupují jak žáci, tak učitelé, dokonce i kuchařky. Všichni chtějí mít svůj žlutý kvítek a přispět na dobrou věc.


Na závěr bych už jen dodala, že tento rok se penízky vybíraly na pomoc proti rakovině plic. Sbírka se koná každoročně, takže pokud jste dnes na nikoho s kvítky nenarazili, můžete se na ně těšit zase příští rok v květnu.


Komentáře