Fokus Václava Moravce

V úterý 14.1. 2020 se sedm žáků naší školy účastnilo přímého přenosu stanice ČT  24. Jednalo se o diskusní pořad Fokus Václava Moravce, tentokrát na téma "Chudá bohatá planeta".




Spolu se zástupci 17 jihočeských gymnázií jsme poznali atmosféru přímého televizního přenosu. Studenti dokonce mohli na konci pořadu některému z pozvaných hostů položit otázku. U nás jsem to byl já. Můj dotaz patřil evangelickému faráři Miloši Reichrtovi. Po zodpovězení všech dotazů program končil a my kolem druhé hodiny ranní dorazili do Vimperka.




To ale nebylo jediné, co žáci během tohoto dne zažili. Dopolední program patřil návštěvě České televize. Podívali jsme se do studií, ve kterých se připravují všechny zpravodajské relace ČT. Navštívili jsme i virtuální studio ČT 24, studio, ve kterém třeba naše absolventka Iveta Toušlová natáčí pořad Gejzír a ze kterého se také každý večer vysílají Události. Mimo jiné jsme při natáčení besedy o životním prostředí viděli na vlastní oči viděli práci režiséra, editora, zvukaře a dalších pracovníků. 











Komentáře