Poslední Star Wars jsou propadák?!

Už je to 43 let od prvního filmu původní trilogie Star Wars a po celou tuto dobu fanoušci museli čekat na vyvrcholení této oblíbené space opery. Splnila však očekávání oddaných fanoušků, anebo je naprosto zklamala?


!ČLÁNEK OBSAHUJE SPOILERY!


google obrázky
J. J. Abrams, který se ujal režírování Vzestupu Skywalkera (The Rise of Skywalker), zakončil ságu ostatně tak, jak spousta lidí předpokládala. Místo toho KDO vyhraje, bylo spíš otázkou JAK vyhraje.

V tomto díle bylo vysvětleno množství nejasností, které nám přinesly předcházející filmy- například odkud se vzal Snoke, kdo jsou Reyini rodiče, jestli je Palpatine opravdu naživu a spousta dalších.

Samozřejmě se vyvrcholení dlouholeté války neobešlo beze ztrát. K jedním z nejvýznamnějších odchodů hlavních hrdinů patří například smrt Leiy, která byla pojata opravdu důstojně.

Další věcí, která se mi na filmu hodně líbila, byly hlasy Jediů, které u konce filmu zazněly. Samozřejmě nechyběl ani hlas Anakina Skywalkera, Mace Windu, Obi- Wana, Ahsoky Tano a dalších.

Vzestup Skywalkera je plný úžasných efektů. Celkově byl film velice pěkně natočen a obsahoval plno zajímavých záběrů. Pravděpodobně jednou z nejlepších věcí na snímku byly herecké výkony, hlavně ze strany Daisy Ridley (Rey) a Adama Drivera (Kylo), kteří ztvárnili své role opravdu perfektně.

Hodně lidí se však shodne na tom, že byl děj uspěchaný a nahuštěný a pravděpodobně by bylo nejlepší, kdyby se film rozdělil na dva díly. Jsem stejného názoru, ale přestože ve filmu bylo několik dalších nedokonalostí, myslím si, že je neprávem tolik odsuzován. Podle mnohých fanoušků se jedná o nejhorší díl, což se domnívám, že není pravda. Naopak bych řekla, že se jedná o nejlepší díl z poslední trilogie. A pokud jste ještě Vzestup Skywalkera neviděli, nenechte se odradit negativní kritikou!


Komentáře